PÁLYÁZAT

„Főhívás!”

A Nagykőrösi Arany János Társaság irodalmi pályázatot hirdet ö-ző nyelvjárásban írt alkotásokra.

Manapság a mindönnapi beszédünkben az „e” vötte át a hajdani kőrösi „ö” helyit! Nagykőrösi tájnyelvünk mögörzése érdekibe tönnünk kő mán valamit. A tősgyökeres kőrösi ízös beszéd mögmaradásáé, azé, hogy az utódaink né felejcsék e, (korosztálytú függetlenű) vessék mán papírra aszt, amit őseiktű tanútak.

Tudatjuk ezé mindazokka, akik kedvet éröznek az írásra, hogy tögyék aszt papírra, oszt 1-2 ódaná nem több terjödelömbe, írják mög a saját történetüket. Löhet az elbeszélés, novella, vers, mese vagy égy levél is, amelyben mögjelenik nyelvjárásunk mindön egyedi kincse.

 

Ekűdési határidő: 2018. szeptember 30.

Cím: Arany János Társaság, 2750 Hősök tere 6. „Ö-ző pályázat”

 

A munkákat digitálisan (subalajos@gmail.com – e-mailre) és A4-es papíron is be kő kűdeni vagy hozni a mögadott címre. A pályázat jeligés, ezé kéröm, hogy külön lézárt borítékba – a mű mellett – lögyön a jelige! Főbontása csak a zsűri értékölése után történik. Az eredményhirdetés időpontjárú a pályázót időben értesítjük.

A legsikerűtebb művekbű fölóvasó estöt röndözünk. A kiemekedőeket mögörizzük! A közkinccsé tételhő, a szerzőktű égy jóváhagyó nyilatkozatot kérünk: „Mindön anyagi ellennszógátatástú függetlenű, hozzájárulok a pályázatom mögjelöntetésihő”, amelyet tögyenek a jeligés borítékba!

Kíváncsijan várjuk, hogy mennyire tunnak még a kőrösiek ö-zni és úgy írni! Az eredményhirdetést – a művek számátú függően – időbe közőjük.

Nagykőrös, 2018. június 11.

                                                                                                                   Suba Lajos

                                                                                                                        elnök